Ābolu un mandeļu pankūkas

Ābolu un mandeļu pankūkas image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 50 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 60   g Mandeles
    • 200   g Milti
    •   Sāls
    • 3   ēdamkarotes Sviests
    • 2   Olas
    • 60   g Cukurs
    •   Eļļa
    • 400   ml Piens
    • 1   Citrona sula
    • 2   Āboli
    • 4   ēdamkarotes Mandeļu skaidiņas
    •   Kanēļa cukurs

Pagatavošana

  1. Smalki samal mandeles un sajauc ar miltiem un sāli. Izkausē sviestu, tad ļauj tam atdzist. Pēc tam saputo to kopā ar olām, cukuru un pienu. Pievieno miltu maisījumu un samaisi, līdz iegūta viendabīga mīkla. Ļauj mīklai atdzist desmit minūtes.

  2. Tikmēr nomizo ābolus, sagriez tos plānās šķēlītēs un samaisi ar citrona sulu. Vienu ceturto daļu ābolu šķēlīšu vienu minūti no abām pusēm apcep lielā, ar eļļu ieziestā pannā. Izklāj vienu ceturto daļu mīklas virs tām, veidojot pankūkas, apkaisi ar mandeļu skaidiņām un cep 2–3 minūtes. Apgriez pankūkas apcep apmēram 2 minūtes. Padoms - pankūkas vari apgriezt, uzliekot tās uz liela šķīvja vai lēzena pannas vāka.

  3. Gatavās pankūkas uzglabā siltumā un atkārto cepšanas procesu trīs reizes ar atlikušajām sastāvdaļām. Pankūkas pasniedz apkaisītas ar kanēļa cukuru.