Atdali olu dzeltenumus no baltumiem un atsevišķā traukā sakul tos ar kļavu sīrupu un vaniļas sēklām. Saputotajiem dzeltenumiem pamazām pievieno izkausētu sviestu. Maisi tik ilgi, līdz mīkla iegūst vienmērīgu, samtainu konsistenci
Amerikāņu vafeles
Sastāvdaļas
8
Porcijas
-
- 320 g Kviešu milti
- 80 ml Kļavu sīrups
- 2 pākstis Vaniļas pākstis
- 120 g Sviests
- 400 ml Piens
- 4 gabali Olas
- 1 tējkarote Cepamais pulveris
- 250 g Avenes
- 125 g Mellenes
Pagatavošana
Iesijā bļodā miltus, pieber cepamo pulveri un pamazām pievieno sakultajiem dzeltenumiem. Maisi visu ar virtuves slotiņu, pakāpeniski pievienojot pienu. Pēc tam atsevišķā traukā sakul olu baltumus, līdz iegūsi stingru masu. Traukā ar olu dzeltenumiem pievieno sakultos olu baltumus. Sajauc visu kopā. Atstāj vafeļu mīklu uzbriest apmēram 30 minūtes.
Cep vafeles zeltaini brūnas vafeļu pannā. Pasniedz tās ar svaigām ogām, pārlietas ar kļavu sīrupu.