Ātrā tomātu zupa ar ņokiem (Gnocchi)

Ātrā tomātu zupa ar ņokiem (Gnocchi) image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 25 min

Sastāvdaļas

3 Porcijas
    • 1   Sīpols
    • 3   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 2   bundžas Mizoti tomāti
    • 100   ml Sarkanvīns
    • 150   ml Dārzeņu buljons
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 1   - 2   tējkarotes Cukurs
    • 300   g Ķiršu tomāti
    • 600   g Ņoki
    • 0,5   iepakojumi Jaukti saldēti garšaugi

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriez sīpolu smalkos kubiņos. Pusi no kubiņos sagrieztā sīpola apcep 1 ēdamkarotē karstas eļļas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Saceptos sīpola kubiņus pārlej ar tomātiem no bundžas ar visu šķidrumu, tomātus nedaudz saspiežot. Pielej vīnu un buljonu, pievieno sāli, piparus un 1 tējkaroti cukura, pēc tam gatavo zupu ar katlam uzliktu vāku 10 minūtes.

  2. Nomazgā un pārgriez ķiršu tomātus uz pusēm. Pievieno tos zupai un turpini gatavot vēl 5 minūtes.

  3. Pa to laiku apcep kartupeļu klimpas atlikušajā karstajā eļļā 2–3 minūtes, tos pastāvīgi maisot. Pievieno saldētos garšaugus un turpini cept ņokus vēl 2 minūtes. Pārbaudi zupas garšu un sadali to bļodās vai šķīvjos. Pa virsu zupai saliec ņokus un pasniedz ēdienu.