Nomizo un sagriez sīpolu smalkos kubiņos. Pusi no kubiņos sagrieztā sīpola apcep 1 ēdamkarotē karstas eļļas, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Saceptos sīpola kubiņus pārlej ar tomātiem no bundžas ar visu šķidrumu, tomātus nedaudz saspiežot. Pielej vīnu un buljonu, pievieno sāli, piparus un 1 tējkaroti cukura, pēc tam gatavo zupu ar katlam uzliktu vāku 10 minūtes.
Ātrā tomātu zupa ar ņokiem (Gnocchi)
Sastāvdaļas
3
Porcijas
-
- 1 Sīpols
- 3 ēdamkarotes Olīveļļa
- 2 bundžas Mizoti tomāti
- 100 ml Sarkanvīns
- 150 ml Dārzeņu buljons
- Sāls
- Pipari
- 1 - 2 tējkarotes Cukurs
- 300 g Ķiršu tomāti
- 600 g Ņoki
- 0,5 iepakojumi Jaukti saldēti garšaugi
Pagatavošana
Nomazgā un pārgriez ķiršu tomātus uz pusēm. Pievieno tos zupai un turpini gatavot vēl 5 minūtes.
Pa to laiku apcep kartupeļu klimpas atlikušajā karstajā eļļā 2–3 minūtes, tos pastāvīgi maisot. Pievieno saldētos garšaugus un turpini cept ņokus vēl 2 minūtes. Pārbaudi zupas garšu un sadali to bļodās vai šķīvjos. Pa virsu zupai saliec ņokus un pasniedz ēdienu.