Nomazgā ķirštomātus un sagriez tos četrās daļās. Pievieno nomazgātu un nosusinātu rukolu. Pārgriez avokado uz pusēm un izņem kauliņu. Ar karoti izņem avokado mīkstumu, sagriez to un nomizoto gurķi mazākos gabaliņos. Apslaki tos ar citrona sulu, samaisi un pievieno bļodā kopā ar tomātiem un rukolu.
Avokado un gurķu salāti ar prošuto
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 250 g Ķiršu tomāti
- 1 sauja Rukola
- 1 gabals Gurķis
- 350 g Avokados
- 1 gabals Citrons
- 2 tējkarotes Dižonas sinepes “Duc De Coeur”
- 2 - 3 tējkarotes Medus
- Jūras sāls
- pipari
- 6 ēdamkarotes Olīveļļa
- 100 g Prošuto “Italiano Dulano Selection”
Pagatavošana
Kārtīgi sajauc kopā sinepes, medu, puscitrona mizu, 1 – 2 tējkarotes citrona sulas, sāli, melnos piparus un eļļu. Pārlej mērci salātiem un viegli samaisi. Pievieno sāli un piparus pēc vajadzības. Izveido nelielas rozītes no prošuto šķēlēm un izkārto uz salātiem.