Nomizo un sagriez sīpolu kubiņos. Notīri un smalki sakapā ingveru, ķiplokus un čili. Nomazgā un notecini kāpostu un atsevišķi sagriez baltos kātus un lapas strēmelītēs. Smalki samal 50 g zemesriekstu, pārējos rupji sakapā.
Āzijas kāposta "Pak Choi" rīsu katls ar garnelēm
Sastāvdaļas
6
Porcijas
-
- 1 Sīpols
- 20 g Ingvers
- 1 pāksts Sarkanais čili
- 1 "Pak Choi" kāposts
- 75 g Zemesrieksti
- 1 L Dārzeņu buljons
- 2 ēdamkarotes Sojas mērce
- 1 Laima sula
- 125 g Rīsi
- 400 g Garneles
Pagatavošana
Sīpolus, ķiplokus un ingveru apcep karstā eļļā 2 minūtes, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno maltus zemesriekstus, čili un kāposta kātiņus un īsi apcep. Pārlej visu ar buljonu un pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces un laima sulas. Pievieno rīsus, ļauj visam uzvārīties un vāri 12 minūtes.
Pa to laiku noskalo un notecini garneles. Pievieno tās katlā kopā ar kāposta lapām un turpini visu gatavot 3 minūtes. Pielej sojas mērci un laima sulu pēc garšas. Pasniedz pārkaisītu ar kapātiem riekstiem.