Baltā pupiņu zupa ar salātiem

Baltā pupiņu zupa ar salātiem image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 35 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1   Sīpols
    • 2   Ķiploku daiviņas
    • 300   g Selerija
    • 3   ēdamkarotes Olīveļļa
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 1   Lauru lapa
    • 480   g Dārzeņu buljons
    • 480   g Baltās pupiņas
    • 250   g Romiešu salāti
    • 12   - 16   lapas Salvija
    • 1   ēdamkarote Balzamiko etiķis

Pagatavošana

  1. Nomizo un smalkos kubiņos sagriez sīpolu un ķiploku. Notīri un sagriez šķēlēs seleriju. Visu, nepārtraukti maisot, apcep 3 minūtes divās ēdamkarotēs karstas eļļas. Pielej 800 ml buljona, pievieno sāli un piparus. Pieliec lauru lapu un vāri zupu, nosegtu ar vāku, 8 minūtes. Pa to laiku nokās, noskalo un notecini pupiņas. Notīri, nomazgā un izžāvē salātus, pēc tam tos sagriez platās strēmelēs. Pievieno zupai pupiņas un vāri to, nosegtu ar vāku, vēl 5–7 minūtes.

  2. Apcep salvijas lapiņas atlikušajā karstajā eļļā, līdz tās kļuvušas kraukšķīgas. Notecini lieko eļļu uz papīra virtuves dvieļa.

  3. Noņem zupu no uguns, izņem lauru lapu un, ja nepieciešams, pielej vēl buljonu. Ieliec zupā salātus un pievieno etiķi pēc garšas. Sadali zupu porcijās un virsū uzliec salviju.