Banānmaize

Banānmaize image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:30 h

Sastāvdaļas

1 Maize
    • 3   Banāns
    • 100   g Kokosriekstu eļļa
    • 100   g Cukurniedru cukurs
    • 2   Olas
    • 1,5   tējkarotes Cepamais pulveris
    • 0,05   tējkarotes Soda
    • 260   g Kviešu milti
    • 100   g Riekstu un žāvētu augļu mikslis
    • 2   tējkarotes Vaniļas cukurs

Pagatavošana

  1. Nomizo banānus un sagriez tos mazākos gabalos (ir svarīgi, lai banāni būtu nogatavojušies). Samīci banānus ar dakšiņu. Pievieno izkausētu kokosriekstu eļļu un samaisi.

  2. Atdali olu baltumus no dzeltenumiem. Sakul olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Kad tie ir sakulti, pievieno olu dzeltenumus. Pēc tam sasmalcini žāvētos augļus un riekstus.

  3. Bļodā ar banāniem pievieno vaniļas cukuru, izsijātus miltus, cepamo pulveri un sodu.

  4. Ar cukuru iepriekš sakultās olas pievieno miltu maisījumam. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisi.

  5. Pievieno riekstus un žāvētos augļus, pēc tam samaisi. Ielej mīklu kūkas veidnē, kas ieziesta ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem.

  6. Cep cepeškrāsnī 165 °C temperatūrā apmēram 50–55 minūtes.