Baltās pupiņas nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un sajauc bļodā ar rīvētu citrona miziņu. Pievieno sāli, piparus, 2 ēdamkarotes neapstrādātas augstākā labuma olīveļļas un sakapātus pētersīļus
Bekonā ietīts halloumi ar pupiņu salātiem un mērci
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 1 bundža Baltās pupiņas
- 2 ēdamkarotes Nerafinēta olīveļļa
- Citronu miziņas
- Pētersīļi
- 2 iepakojumi Eridanous Halloumi sieri
- 8 gabali Bekons šķēlēs
- 2 gabali Romiešu salāti
-
Mērcei
- 100 g Eridanous Fetas sieri
- Citrona sula
- 200 g Eridanous grieķu jogurti
- 2 ēdamkarotes Cukurs
- 2 ēdamkarotes Nerafinēta olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Halloumi sieru sagriez katru 4 daļās un ietin plāna bekona šķēlēs. Pannā sakarsē eļļu un cep iepriekš sagatavoto sieru uz vidējas uguns apmēram 3-5 minūtes.
Tikmēr pagatavo mērci. Mērcei sajauc sadrupinātu fetas sieru ar citrona sulu, grieķu jogurtu, cukuru un olīveļļu.
Pievieno arī sāli un piparu. Īsi pirms ēdiena pasniegšanas nomazgā romiešu salātu, nosusini to maksimāli sausu, pārgriez gareniski uz pusēm un īsi apcep grilētā siera pannā. Kārto uz šķīvja un pasniedz ar mērci.