Biešu karpačo ar rukolas salsu un kazas sieru

Biešu karpačo ar rukolas salsu un kazas sieru image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:30 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 4   Bietes
    • 2   tējkarotes Medus
    • 2   ēdamkarotes Etiķis
    • 50   g Ciedru rieksti
    • 70   g Rukola
    • 50   g Kazas siers
    • 50   ml Rapšu eļļa

Pagatavošana

  1. Rūpīgi nomazgā bietes, pēc tam ietin tās alumīnija folijā. Ieliec tās cepeškrāsnī un cep 180 °C temperatūrā (karstā gaisa cirkulācijas režīmā) apmēram 50 minūtes, līdz tās ir mīkstas.

  2. ļodā sajauc medu ar ābolu etiķi. Nomizo atdzesētās bietes, sagriez tās plānās šķēlītēs un liec uz šķīvja. Viegli apslaki tās ar etiķa un medus maisījumu.

  3. Viegli apcep ciedru riekstus cepeškrāsnī (180 °C temperatūrā, bez karstā gaisa cirkulācijas, apmēram 5–8 minūtes) vai neietaukotā pannā.

  4. Sarīvē sieru “Bursztyn”. Smalki sagriez rukolu, sajauc to ar riekstiem un pievieno rīvēto “Bursztyn” sieru. Pievieno salsai rapšu eļļu.

  5. Uz bietēm, kas ir apslacītas ar etiķi un medu, klāj rukolas salsu un izkārto kazas siera gabalus.