Nomizo un uz smalkas rīves sarīvē ābolu. Smalki sakapā valriekstus. Visas sastāvdaļas, izņemot godži ogas, sajauc kopā un izber uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 170 °C temperatūrai, cep apmēram 40 minūtes. Pēc atdzišanas iemaisi granolā godži ogas. Granolu vairākas nedēļas var uzglabāt cieši noslēgtā burkā.
Brokastu granola
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- Āboli
- 200 g Auzu pārslas
- 40 g Saulespuķu sēklas
- 40 g Valrieksti
- 60 g Medus
- 0,5 tējkarotes Kanēlis
- 40 g Godži ogas
- 1 Ingvers
- Sāls
- 200 g Zemenes
- 3 ēdamkarotes Cukurniedru cukurs
- 2 - 3 Bumbieris
- 1 ēdamkarote Kanēlis
- 400 g Grieķu jogurts
- 4 ēdamkarotes Medus
Pagatavošana
Sablendē zemenes ar cukurniedru cukuru. Nomizo bumbierus, sagriez tos kubiņos un apkaisi ar kanēli, pēc tam viegli samaisi. Pasniedzot bļodiņas apakšā liec 3 ēdamkarotes sablendēto zemeņu, pievieno jogurtu, bumbierus un iepriekš sagatavoto granolu. Katru porciju pārlej ar ēdamkaroti medus.