Brokastu kraukšķīgā pankūka ar ceptām olām

Brokastu kraukšķīgā pankūka ar ceptām olām image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 50 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 2   ēdamkarotes Sviests
    • 6   Olas
    • 100   g Griķu milti
    • 100   g Milti
    •   Sāls
    • 200   ml Piens
    • 125   ml Gāzēts ūdens
    • 60   g Grijēras siers
    • 6   zariņi Timiāns
    • 1   Avokado
    • 2   ēdamkarotes Citrona sula
    •   Pipari
    •   Eļļa

Pagatavošana

  1. Izkausē sviestu, pēc tam ļauj tam atdzist. Kad sviests atdzisis, sakul to ar divām olām. Sajauc kopā griķu un kviešu miltus ar vienu tējkaroti sāls bez kaudzes. Pēc tam miltus sajauc kopā ar pienu, minerālūdeni, sviestu un olām, līdz veidojas viendabīga mīkla. Ļauj mīklai uzbriest 20 minūtes.

  2. Nomizo un smalki sarīvē Grijēras sieru. Nomazgā timiānu, nokrati no tā lieko ūdeni un noplūc tā lapiņas. Nomizo avokado, pārgriez to uz pusēm, izņem kauliņu un sagriez mīkstumu daiviņās. Apslaki to ar citrona sulu, uzber nedaudz sāls un piparus.

  3. Lielā pannā uzkarsē nedaudz eļļas un ielej tajā vienu ceturtdaļu mīklas. Cep 1–2 minūtes, tad apgriez. Paņem olu un ieslidini to mīklas centrā, bet pankūku gar malām apkaisi ar nedaudz siera un timiāna. Uzliec pannai vāku un ļauj olai sarecēt, pēc tam cep bez vāka, līdz ola sasniegusi vēlamo gatavības pakāpi. Nedaudz ieloki pankūkas sānus un iekšpusi un pasniedz to ar vienu ceturto daļu avokado. Pārējās pankūkas cep tāpat.