Cepti ziedkāpostu steiki ar koriandru

Cepti ziedkāpostu steiki ar koriandru  image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1   gabals Ziedkāposts
    • 0,5   tējkarotes Karija maisījums
    • 1   Šķipsniņa Kurkuma
    • 1   Šķipsniņa Sāls
    • 1   Šķipsniņa Malti melni pipari
    • 6   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 20   g Malts koriandrs
    • 1   daiviņa Ķiploks
    • 10   g Ingvers
    • 1   ēdamkarote Zemesrieksti
    • 1   Šķipsniņa Cukurs

Pagatavošana

  1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200 °C (karsēšanas režīms no augšas un apakšas). Nomazgājiet ziedkāpostus, noņemiet lapas un kātiņu. Novietojiet kāpostus uz darba virsmas un sagrieziet apmēram 2 cm biezās šķēlēs jeb steikos, sākot no vidus. Izkārtojiet ziedkāpostu steikus uz cepšanas paplātes, kas izklāta ar cepamo papīru.

  2. Bļodā sajauciet karija pulveri, kurkumu, sāli, piparus un 2 ēd.k. eļļas un ar šo marinādi bagātīgi pārlejiet ziedkāpostu steikus. Visu cepiet cepeškrāsns augšējā trešdaļā aptuveni 20 minūtes, līdz steiki kļūst tumši brūni.

  3. Tikmēr notīriet un smalki sakapājiet ingveru un ķiplokus. Rupji sasmalciniet zemesriekstus. Augstā traukā ieberiet koriandru, smalki sasmalciniet ķiplokus, ingveru un zemesriekstus, pievienojot 4 ēdamkarotes eļļas. Ja nepieciešams, sašķidrināšanai pievienojiet nedaudz ūdens. Pievienojiet sāli, piparus un cukuru pēc garšas.

  4. Izņemiet gatavos ziedkāpostu steikus no cepeškrāsns un izkārtojiet uz šķīvjiem. Pasniedziet pārslacītus ar koriandra un zemesriekstu pesto.

  5. Padoms: Sākt griezt steikus no vidus ir vieglāk, jo ziedkāposti tad paliek kopā pie kātiņa. Pārējos gabaliņus, kas nokrīt griešanas laikā, apviļājiet atlikušajā marinādē un gatavojiet kopā ar steikiem.