Notecina sieru un sagriež uz pusēm pa diagonāli.
Cepts fetas siers ar sezamu
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 1 paciņa Fetas siers
- 1 gabals Bio citrons
- 2 gabali Olas
- 100 g Milti
- 100 g Sezama sēklas
- 5 ēdamkarotes Olīveļļa
- 1 gabals Sarkanais sīpols
- 2 gabali Vērša sirds tipa tomāti
- 3 zariņi Raudene
- 3 ēdamkarotes Gaišais etiķis
- 4 zariņi Pētersīļi
- 2 ēdamkarotes Eļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Sarīvē citrona miziņu un pārkaisa ar to sieru.
Pievieno piparus pēc garšas.
Sakuļ olas, atsevišķi 2 bļodiņās ieber miltus un sezama sēklas.
Fetas gabaliņus vispirms apviļā miltos, tad olā un pēc tam sezama sēklās.
Pannā sakarsē eļļu un apcep fetu līdz zeltaini brūnai krāsai, izņem un notecina eļļu.
Sīpolus sagriež rupjos kubiņos un nedaudz apcep eļļā, izņem un noliek malā vēlākai dekorēšanai.
Nomazgā tomātus un sagriež apmēram 2 cm lielos gabaliņos.
Nomazgā raudeni, noņem lapas no kātiem un rupji sasmalcina.
Pievieno tomātiem raudeni, etiķi, olīveļļu, sāli un piparus.
Noplūc pētersīļu lapiņas un izmanto tās dekorēšanai.