Dārzeņu laiviņas ar vistas un rīsu pildījumu

Dārzeņu laiviņas ar vistas un rīsu pildījumu image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 55 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 150   g Rīsi
    • 400   g Vista
    • 200   g Cukini
    • 1   Sīpols
    • 100   g Biezpiens
    • 1   Gurķis
    •   Olīveļļa
    •   Pipari
    •   Karijs
    •   Taukviela
    •   Sāls

Pagatavošana

  1. Ieliec rīsus verdošā, nedaudz sālītā ūdenī un vāri tos pēc norādījumiem uz iepakojuma. Nomazgā vistas gaļu, nosusini to un, ja nepieciešams, nogriez cīpslas. Gaļu sagriez mazos kubiņos.

  2. Nomazgā cukīni, pārgriez tos gareniski uz pusēm un ar tējkaroti izgreb to vidu.

  3. Pēc tam nomizo un sakapā sīpolu. Maisot cep sīpolus kopā ar izgrebto cukīni daļu un vistu karstā eļļā 5–7 minūtes. Pievieno sāli, piparus un kariju. Novārītos rīsus notecini un sajauc tos ar biezpiena sieru.

  4. Ieliec cukīni laiviņas ietaukotā formā, uzber sāli un piparus, ievieto tajās vistas un rīsu masu (atlikušo masu atstāj siltā vietā). Laiviņas cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Nomazgā gurķus un sagriez plānās sloksnēs. Uzdur tās uz kociņa pa vienai kā buras un izrotā ar tām laiviņas. Gatavās laiviņas pasniedz ar atlikušo vistas un rīsu masu.