Dārzeņu zupa ar frikadelēm

Dārzeņu zupa ar frikadelēm image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

1 Porcija
    • 1   Puķkāposts
    • 4   Kartupeļi
    • 1   Burkāns
    • 1   Cukini
    • 3   ēdamkarotes Dilles
    • 1   tējkarote Ķimeņu sēklas
    • 1   ēdamkarote Pētersīļi
    • 300   g Tītara maltā gaļa
    • 60   g Manna
    • 2   Ķiploku daiviņas
    • 1   Sīpols
    • 3   ēdamkarotes Siers
    • 60   ml Skābais krējums
    • 1   L Dārzeņu buljons
    • 1   Citrons
    •   Balti pipari
    • 1   ēdamkarote Olīveļļa

Pagatavošana

  1. Tītara malto gaļu rūpīgi samaisi ar vārīto mannas biezputru. Pievieno pustējkaroti ķimeņu un melnsēklītes sēklu, kas sasmalcinātas piestā, kā arī sakapātus pētersīļus un sieru. Pievieno nedaudz piparus. Pēc tam no sagatavotās masas veido mazas frikadeles (apmēram 15–20 g).

  2. Sadali puķkāpostu ziedkopās. Cukīni, sīpolu, burkānu un kartupeļus sagriez mazos kubiņos (1 x 1 cm). Sagriez ķiploka daiviņas šķēlītēs.

  3. Pēc tam katlā ar karstu olīveļļu apcep ķiplokus un sīpolus līdz zeltaini brūnai krāsai. Pielej buljonu un pievieno atlikušās saberztās ķimenes. Pievieno burkānus un kartupeļus. Kad tie ir mīksti, pieliec klāt puķkāpostu un cukīni. Vāri visu apmēram 5 minūtes.

  4. Pieliec zupai krējumu. Pievieno arī piparus, citrona sulu un norīvēto miziņu. Pēc tam liec klāt frikadeles, sasmalcinātu lupstāju, dilles un vāri visu vēl 8 minūtes uz lēnas uguns.