Smalki samal mandeles un strauji samīci tās drumstalās ar pārējām mīklas sastāvdaļām, ja nepieciešams, pievienojot apmēram 1 ēdamkaroti auksta ūdens. Iespied 2/3 mīklas kā kūkas pamatni ar cepampapīru izklātā, ietaukotā atveramajā veidnē (26 cm diametrā). Izveido apmēram 3 cm augstu malu. Vairākās vietās mīklā iedur ar dakšiņu. Veidni kopā ar atlikušajām drumstalām noliec vēsumā.
Drumstalu siera kūka ar mellenēm
Sastāvdaļas
16
Gabali
-
- 150 g Mandeles
- 150 g Sviests
- 100 g Cukurs
- Sāls
- 280 g Milti
- 1 Olas dzeltenums
- 400 g Mellenes
- 500 g Biezpiens
- g Saldais krējums
- 0,5 Apelsīni
- 125 g Cukurs
- 4 Olas
Pagatavošana
Atlasi, nomazgā un nosusini mellenes. Sajauc biezpienu, saldo krējumu, apelsīna miziņu un sulu, cukuru un olas viendabīgā masā. Ātri iemaisi tajā pudiņa pulveri. Iecilā masā ogas. Pēc tam uz drumstalu pamatnes uzsmērē krēmu.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes 180 °C temperatūrā. Atlikušo mīklu kā drumstalas izklāj virsū un turpini cept kūku tādā pašā temperatūrā vēl 30–35 minūtes. Izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj tai atdzist.