Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un sakuļ tos virtuves kombainā vai ar rokas mikseri attaukotā bļodā. Tiklīdz olu baltumi ir uzputojušies, pakāpeniski pievieno cukuru un turpina kulšanu, līdz ir izšķīdis viss cukurs un izveidojusies stingra bezē masa.
Flambēts bezē ar profiterolēm un ogām
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 1 iepakojums Profiteroles "Deluxe"
- 2 gabali Olu baltums
- 100 g Cukurs
- 200 g Svaigas ogas
- Sasmalcinātas pistācijas
Pagatavošana
Profiteroles izņem no iepakojuma un novieto uz servēšanas šķīvja. Izmantojot divas tējkarotes vai konditorejas maisiņu, liek bezē masu valrieksta lieluma pikās uz profiterolēm.
Ar flambēšanas degļa palīdzību uzmanīgi karamelizē bezē “cepurītes”, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu. Dekorē ar svaigiem augļiem vai ogām un sasmalcinātām pistācijām.