Gaisīgās austriešu pankūkas (Kaiserschmarrn) ar putotu olas baltumu, rozīnēm un vaniļas saldējumu

Video recepte
Video recepte
Gaisīgās austriešu pankūkas (Kaiserschmarrn) ar putotu olas baltumu, rozīnēm un vaniļas saldējumu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 3   gabali Olas
    • 3   ēdamkarotes Pūdercukurs
    • 100   ml Piens
    • 100   g Kviešu milti
    • 8   g Vaniļas cukurs
    • 2   ēdamkarotes Rozīnes
    • 50   ml Ābolu sula
    • 1   bumbiņa Vaniļas saldējums
    • 2   ēdamkarotes Sviests
    • 1   Šķipsniņa Sāls

Pagatavošana

  1. Rozīnes aplej ar rumu vai ābolu sulu un ļauj uzbriest 30 minūtes (var atstāt uz nakti).

  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.

  3. Olu dzeltenumiem pievieno miltus, vaniļas cukuru un pienu. Ar putojamo slotiņu visu sajauc viendabīgā masā.

  4. Olu baltumiem pievieno 2 ēdamkarotes pūdercukura un šķipsnu sāls un kuļ ar rokas mikseri līdz stingrām un noturīgām putām.

  5. Lēni un uzmanīgi olu baltumus iecilā miltu un olu maisījumā.

  6. Sagatavo divas cepamās pannas. Vienā pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, ielej mīklu, pievieno rozīnes (tās nogrims, tā tam jābūt) un cep uz mērenas uguns apmēram 2 minūtes.

  7. Uzsilda otru pannu, pievieno atlikušo sviestu, apmet pankūku no pirmās pannas otrajā un cepot sakniebj pankūku gabalos.

  8. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar vaniļas saldējumu.