Pagatavošana
- Atkausē garneles. Nomizo un sagriez sīpolus un ķiplokus smalkos kubiņos. Notīri papriku un sagriez to kubiņos. Notīri tomātus un arī tos sagriez kubiņos. Pēc tam sīpolus un papriku 3 minūtes apcep karstā eļļā. Pievieno ķiplokus un tomātus un tvaicē visu 1–2 minūtes. Pievieno sāli, piparus un paprikas pulveri. Pielej visam baltvīnu un ļauj tam uzvārīties.
- Pievieno rīsus un 250 ml buljona, vāri nosegtu 15 minūtes, ik pa laikam visu apmaisot. Ja nepieciešams, pielej vēl buljonu.
- Noskalo un notecini garneles, apkaisi tās ar sāli un pipariem. Nomizo apelsīnu un sagriez to plānās šķēlēs. Pārbaudi dārzeņu rīsu garšu. Izkārto uz tiem garneles un apelsīnu šķēles un visu nosegtu uz lēnas uguns sildi 3–5 minūtes. Nomazgā pētersīļus, nokrati no tiem lieko ūdeni, noplūc lapiņas un sakapā tās. Pārkaisi garneles un rīsus ar pētersīļiem un pasniedz ēdienu.