Gnocchi ar indijas riekstu mērci un dārzeņiem

Gnocchi ar indijas riekstu mērci un dārzeņiem

SarežģītībaViegli
Sagatavošana25 min
Gatavošana8:00 h

Pagatavošana

  1. Tomātus izņem no eļļas, nosusina un smalki sagriež. Brokoli notīra, nomazgā un nogriež rozetes no kāta. Ja nepieciešams, sadala uz pusēm vai ceturtdaļās.
  2. Baziliku nomazgā, nopurina sausu un atdala no kātiem lapas. Papriku iztīra, nomazgā un sagriež sloksnēs. Šalotes sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež sīkos kubiņos.
  3. Indijas riekstus iepriekšējā vakarā vai vismaz 2 stundas pirms gatvošanas aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties. Izmērcētos indijas riekstus sablendē kopā ar buljonu, līdz mērces konsistencei.
  4. Pannā uzkarsē eļļu un apcep šalotes sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno pagatavoto Indijas riekstu biezeni un vāra uz nelielas uguns apmēram 2 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pievieno sāli un piparus.
  5. Pagatavo vegāniskās kartupeļu klimpas Gnocchi lielā daudzumā verdoša sālsūdens saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
  6. Apmēram 2 minūtes pirms gatavošanas laika beigām pievieno papriku un brokoļus. Visu nokāš, notecina, pievieno mērcei tomātus un samaisa. Kārto Gnocchi šķīvjos, dekorē ar baziliku un čili pārslām.