Pagatavošana
- Tomātus izņem no eļļas, nosusina un smalki sagriež. Brokoli notīra, nomazgā un nogriež rozetes no kāta. Ja nepieciešams, sadala uz pusēm vai ceturtdaļās.
- Baziliku nomazgā, nopurina sausu un atdala no kātiem lapas. Papriku iztīra, nomazgā un sagriež sloksnēs. Šalotes sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež sīkos kubiņos.
- Indijas riekstus iepriekšējā vakarā vai vismaz 2 stundas pirms gatvošanas aplej ar ūdeni un atstāj mērcēties. Izmērcētos indijas riekstus sablendē kopā ar buljonu, līdz mērces konsistencei.
- Pannā uzkarsē eļļu un apcep šalotes sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno pagatavoto Indijas riekstu biezeni un vāra uz nelielas uguns apmēram 2 minūtes, laiku pa laikam apmaisot. Pievieno sāli un piparus.
- Pagatavo vegāniskās kartupeļu klimpas Gnocchi lielā daudzumā verdoša sālsūdens saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
- Apmēram 2 minūtes pirms gatavošanas laika beigām pievieno papriku un brokoļus. Visu nokāš, notecina, pievieno mērcei tomātus un samaisa. Kārto Gnocchi šķīvjos, dekorē ar baziliku un čili pārslām.