Griķu salāti ar bietēm un kazas sieru

Griķu salāti ar bietēm un kazas sieru image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 45 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 200   g Griķi
    • 200   g Vārītas sarkanās bietes
    • 1   ēdamkarote Medus
    •   Etiķis
    •   Sāls un pipari
    •   Olīveļļa
    • 1   gabals Franču bagete
    • 1   ēdamkarote grila garšviela “Mikado”
    • 2   gabali Kazas siers
    • 1   iepakojums Lapu salāti
    • 4   ēdamkarotes Saulespuķu sēklas

Pagatavošana

  1. Uzvāri griķus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Sagriez bietes kubiņos. Bietes un griķus sajauc bļodā, pievieno medu, etiķi, sāli, piparus, apslaki ar olīveļļu un atstāj uz brīdi.

  2. Uzkarsē pannā olīveļļu un apcep gabaliņos sagrieztu maizi. Pēc liesmas izslēgšanas pārkaisi maizi ar grila garšvielām, samaisi un pievieno griķiem un bietēm. Kazas sieru sagriez šķēlēs un apdedzini virspusi ar gāzes degli.

  3. Uz šķīvja izkārto salātlapu maisījumu un uzber virsū griķus ar bietēm. Uzliec salātiem vēl siltas siera šķēles, ko dekorē ar grauzdētas maizes gabaliņiem un saulespuķu sēklām.