Uzvāri griķus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Sagriez bietes kubiņos. Bietes un griķus sajauc bļodā, pievieno medu, etiķi, sāli, piparus, apslaki ar olīveļļu un atstāj uz brīdi.
Griķu salāti ar bietēm un kazas sieru
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 200 g Griķi
- 200 g Vārītas sarkanās bietes
- 1 ēdamkarote Medus
- Etiķis
- Sāls un pipari
- Olīveļļa
- 1 gabals Franču bagete
- 1 ēdamkarote grila garšviela “Mikado”
- 2 gabali Kazas siers
- 1 iepakojums Lapu salāti
- 4 ēdamkarotes Saulespuķu sēklas
Pagatavošana
Uzkarsē pannā olīveļļu un apcep gabaliņos sagrieztu maizi. Pēc liesmas izslēgšanas pārkaisi maizi ar grila garšvielām, samaisi un pievieno griķiem un bietēm. Kazas sieru sagriez šķēlēs un apdedzini virspusi ar gāzes degli.
Uz šķīvja izkārto salātlapu maisījumu un uzber virsū griķus ar bietēm. Uzliec salātiem vēl siltas siera šķēles, ko dekorē ar grauzdētas maizes gabaliņiem un saulespuķu sēklām.