Sarīvē parmezāna sieru rupjās skaidiņās. Uz vidējas uguns sakarsē pannu ar nepiedegošu pārklājumu, sadala parmezāna sieru nelielās porcijās un vienmērīgi liek tās pannā. Sieru izkausē un ļauj tam nedaudz apbrūnināties, līdz tas kļūst kraukšķīgs. Jāraugās, lai tas nepiedegtu! Noņem parmezāna siera kraukšķus no pannas un novieto tos uz virtuves papīra dvieļa nosusināties. Noliek malā.
Grilēti bumbieri ar parmezāna kraukšķiem un "Jamón Serrano" šķiņķi
Sastāvdaļas
-
- 12 šķēles Šķiņķis "Jamón Serrano"
- 2 gabali Bumbieris
- 50 g Parmezāna siers
- Svaigi pētersīļi
- 125 ml Augu eļļa (fritēšanai)
- Augstākā labuma olīveļļa
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Rūpīgi nomazgā un nosusina pētersīļus. Katliņā vai pannā uzkarsē augu eļļu. Liek pētersīļus karstajā eļļā un apcep apmēram 30 sekundes, līdz tie kļūst kraukšķīgi. Eļļā apceptos pētersīļus novieto nosusināties uz virtuves papīra dvieļa. Noliek malā.
Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdi. Bumbieru pusītes ieziež ar nelielu daudzumu olīveļļas un grilē (grilā vai grilēšanas pannā) uz vidējas uguns, līdz uz tām kļūst redzami skaisti režģa nospiedumi un tās ir nedaudz karamelizējušās. Parasti ir nepieciešamas apmēram 3–4 minūtes katrai pusei. Bumbieriem joprojām jābūt nedaudz cietiem. Grilētos bumbierus sagriež plānās šķēlītēs.
Uz katra no četriem pasniegšanas šķīvjiem liek trīs šķēles Jamón Serrano šķiņķa. Uz šķiņķa vienmērīgi izkārto grilēto bumbieru šķēlītes. Dekorē ar parmezāna siera skaidiņām un ceptiem pētersīļiem. Visu apslaka ar augstākā labuma olīveļļu un dažiem pilieniem citrona sulas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.