Grilēts astoņkājis ar romesco mērci

Grilēts astoņkājis ar romesco mērci

SarežģītībaVidēji grūti
Gatavošana30 min

Pagatavošana

  1. Paprikas un tomātus var cept cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz tie ir apbrūnējuši un mīksti, vai apcept uz pannas, līdz dārzeņu mizas sāk apdegt un tie kļūst mīksti.
  2. Ķiplokus apcep kopā ar dārzeņiem, līdz tie kļūst mīksti.
  3. Noņem paprikai un tomātiem mizu un liek blenderī.
  4. Pievieno grauzdētas mandeles, olīveļļu, balzamiko etiķi, sāli, medu un baltmaizi.
  5. Blendē līdz viendabīgai konsistencei.
  6. Uzkarsē pannu ar olīveļļu.
  7. Astoņkāji liek pannā un apcep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tas iegūst zeltainu garoziņu.
  8. Uz šķīvja izklāj romesco mērci.
  9. Virsū kārto siltos astoņkāja gabalus.
  10. Dekorē ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles.

Saistītās receptes