Pagatavošana
- Paprikas un tomātus var cept cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 15–20 minūtes, līdz tie ir apbrūnējuši un mīksti, vai apcept uz pannas, līdz dārzeņu mizas sāk apdegt un tie kļūst mīksti.
- Ķiplokus apcep kopā ar dārzeņiem, līdz tie kļūst mīksti.
- Noņem paprikai un tomātiem mizu un liek blenderī.
- Pievieno grauzdētas mandeles, olīveļļu, balzamiko etiķi, sāli, medu un baltmaizi.
- Blendē līdz viendabīgai konsistencei.
- Uzkarsē pannu ar olīveļļu.
- Astoņkāji liek pannā un apcep 2–3 minūtes no katras puses, līdz tas iegūst zeltainu garoziņu.
- Uz šķīvja izklāj romesco mērci.
- Virsū kārto siltos astoņkāja gabalus.
- Dekorē ar svaigiem zaļumiem pēc izvēles.