Gumbo ar upes vēžiem

Gumbo ar upes vēžiem

SarežģītībaVidēji grūti
Gatavošana40 min

Pagatavošana

  1. Notīri ķiploku un to smalki sagriez. Nomazgā pētersīļus un timiānu, nokrati no tiem lieko ūdeni, noplūc lapiņas un sakapā tās.
  2. Nomazgā papriku un sīpolus un sagriez tos kubiņos. Nomazgā seleriju, mīksto zaļumu noliec malā un sagriez seleriju plānās šķēlītēs. Apcep to kopā ar papriku un sīpoliem 1 ēdamkarotē karstas eļļas 5–7 minūtes. Cepšanas laikā pievieno ķiplokus, kapātos garšaugus, sāli un kajēnas piparus.
  3. Atlikušo eļļu uzkarsē katlā, pievieno miltus un, tos apmaisot, apcep gaiši brūnus. Lēnām maisot, pārlej visam buljonu. Iemaisi tomātu pastu un ļauj visam uzvārīties. Pievieno dārzeņus un gatavo Gumbo apmēram 15 minūtes. Pa to laiku uzvāri rīsus.
  4. Noskalo un notecini upes vēžus. Pievieno tos gumbo un karsē 2–3 minūtes. Pievieno tabasko mērci pēc garšas, izkārto ar rīsiem. Seleriju mīksto zaļumu sagriez plānās sloksnēs, un ar to apkaisi ar gumbo.

Saistītās receptes