Ieliec visas humusa sastāvdaļas blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga konsistence. Humusam jābūt blīvam
Humusa bļoda ar dārzeņiem un augļu un dārzeņu kokteili
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 2 Ķiploku daiviņas
- 540 g Turku zirņi
- 8 Saulē kaltēti tomāti
- 50 ml Eļļa
- 2 ēdamkarotes Tahini pasta
- Balti pipari
- 50 ml Ūdens
- Citrona sula
- 1 Gurķis
- 100 g Ķiršu tomāti
- 80 g Kuskuss
- 2 ēdamkarotes Olīveļļa
- 4 zariņi Piparmētra
- Sāls
- Pipari
- 200 g Sparģeļi
- Romiešu salāti
- 200 g Fetas siers
- 2 Āboli
- 2 Apelsīni
- Spināti
- buntītes Piparmētra
Pagatavošana
Ieliec gatavo humusu bļodā. Traukā liec arī vārītu kuskusu, olīveļļu, citronu sulu un smalki sagrieztu svaigu piparmētru. Pieber sāli un piparus. Sajauc visu kopā. Apkārt humusam kārto piedevas – sagrieztu gurķi, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, romiešu salātu lapas, sparģeļu galviņas un ar rokām sasmalcinātu fetas sieru
Liec porciju sagatavotā kuskusa. Apslaki visu ar olīveļļu un citronu sulu. Virsū uzliec papildu humusa porciju
Ar zemo apgriezienu sulu spiedi izspied sulu no gurķa, spinātiem, piparmētrām un āboliem, kas sagriezti gabalos. Izspied apelsīna sulu ar citrusaugļu sulas spiedi. Salej sulas kopā vienā traukā.