Humusa bļoda ar dārzeņiem un augļu un dārzeņu kokteili

Humusa bļoda ar dārzeņiem un augļu un dārzeņu kokteili image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 2   Ķiploku daiviņas
    • 540   g Turku zirņi
    • 8   Saulē kaltēti tomāti
    • 50   ml Eļļa
    • 2   ēdamkarotes Tahini pasta
    •   Balti pipari
    • 50   ml Ūdens
    •   Citrona sula
    • 1   Gurķis
    • 100   g Ķiršu tomāti
    • 80   g Kuskuss
    • 2   ēdamkarotes Olīveļļa
    • 4   zariņi Piparmētra
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 200   g Sparģeļi
    •   Romiešu salāti
    • 200   g Fetas siers
    • 2   Āboli
    • 2   Apelsīni
    •   Spināti
    •   buntītes Piparmētra

Pagatavošana

  1. Ieliec visas humusa sastāvdaļas blenderī un blendē, līdz iegūta viendabīga konsistence. Humusam jābūt blīvam

  2. Ieliec gatavo humusu bļodā. Traukā liec arī vārītu kuskusu, olīveļļu, citronu sulu un smalki sagrieztu svaigu piparmētru. Pieber sāli un piparus. Sajauc visu kopā. Apkārt humusam kārto piedevas – sagrieztu gurķi, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, romiešu salātu lapas, sparģeļu galviņas un ar rokām sasmalcinātu fetas sieru

  3. Liec porciju sagatavotā kuskusa. Apslaki visu ar olīveļļu un citronu sulu. Virsū uzliec papildu humusa porciju

  4. Ar zemo apgriezienu sulu spiedi izspied sulu no gurķa, spinātiem, piparmētrām un āboliem, kas sagriezti gabalos. Izspied apelsīna sulu ar citrusaugļu sulas spiedi. Salej sulas kopā vienā traukā.