Sildi svaigo sieru, sviestu un pienu karstā ūdens peldē, līdz sviests izkūst. Pēc tam visu samaisi, līdz masa kļūst viendabīga, un ļauj tai atdzist. Atdali olu baltumu no dzeltenuma. Olu baltumu sakul ar sāli, līdz tas sāk palikt stingrs. Maisot pārkaisi ar 100 g cukura un turpini kult, līdz masa kļūst spīdīga. Pēc tam noliec to malā.
Japāņu siera kūka ar zemenēm
Sastāvdaļas
-
- 250 g Krēmsiers
- 60 g Sviests
- 90 ml Piens
- Sāls
- 150 g Cukurs
- 90 g Milti
- 40 g Pārtikas ciete
- 1 Laima sula
- Taukviela
- 700 g Zemenes
Pagatavošana
Atlikušo cukuru un olas dzeltenumu iemaisi atdzesētajā svaigā siera masā. Pārsijā miltus un cieti, iemaisi laima sulu. Sadali olu baltumus trīs daļās un pakāpeniski iemaisi tos siera masā.
Ielej mīklu ietaukotā kūku veidnē (24–26 cm diametrā) un ievieto dziļā cepešpannā. Cepešpannā ielej tik daudz ūdens, lai veidne atrastos apmēram 2 cm dziļā ūdens peldē. Cep iepriekš līdz 160 °C temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī 60–70 minūtes, līdz kūka ir gaiši brūna.
Pēc tam ļauj tai atdzist izslēgtā un pavērtā cepeškrāsnī 1 stundu. Izņem kūku un ļauj tai pilnībā atdzist.
Nomazgā un notīri zemenes un 500 gramus sasmalcini biezenī. Atlikušās zemenes sagriez ceturtdaļās. Izņem kūku no veidnes un garnē ar zemenēm. Pasniedz to ar mērci.
Padoms. Lai ūdens no peldes nenokļūtu veidnē, vislabāk izmantot slēgtu veidni, piemēram, no silikona.