Jēra fileja ar zaļajiem sparģeļiem

Jēra fileja ar zaļajiem sparģeļiem

SarežģītībaVidēji grūti
Sagatavošana20 min
Gatavošana20 min

Pagatavošana

  1. Sparģeļus notīra, nolauž kokainos galus un gareniski pārgriež uz pusēm. Timiānu nomazgā un atdala lapiņas. Kaperus notecina, nosusini uz papīra dvieļa un apviļā cietē.
  2. Fritēšanai mazā katliņā uzkarsē eļļu un apcep kaperus, līdz tie kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Izņem un novieto atdzist uz papīra dvieļa.
  3. Sparģeļus vāra verdošā sālsūdenī apmēram 3 minūtes, nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni un ļauj notecēt ūdenim. Pagatavo Tagliatelle nūdeles Deluxe pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  4. Jēra fileju noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina un apkaisa ar sāli. Pannā uzkarsē eļļu un cep filejas 4 – 5 minūtes, līdz tās kļūst viegli brūnas, ik pa laikam apgriežot. Beigās pievieno sviestu Deluxe, piparus un sāli. Filejas izņem un ietin alumīnija folijā.
  5. Sparģeļus īsi apcep pannā, pēc tam izņem un kopā ar jēra fileju ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un atstāj aptuveni 60 °C siltumā.
  6. Tikmēr nokāš nūdeles un pievieno tām nedaudz sviesta. Ielej cepšanai izmantotajā pannā buljonu, pēc tam iemaisiet Crème fraîche un pievieno sāli. Jēra filejas izņem no folijas, sagriež gabaliņos un kārto šķīvjos kopā ar sparģeļiem, nūdelēm un mērci. Dekorē ar ceptiem kaperiem un pipariem.

Saistītās receptes