Karsēta piena biskvītkūka ar putukrējumu un augļiem

Karsēta piena biskvītkūka ar putukrējumu un augļiem image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:10 h

Sastāvdaļas

1 Kūka
    • 120   g Milti
    • 1   tējkarote Cepamais pulveris
    • 200   g Cukurs
    • 2   gabali Olas
    • 150   g Piens
    • 5   ēdamkarotes Sviests
    • 1   tējkarote Vaniļas ekstrakts
    • 200   g Saldais krējums
    • 1   tējkarote Cukurs
    •   Pūdercukurs
    •   Augļi
    •   Ogas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 180 ºC temperatūrai.

  2. Olas sakuļ līdz viendabīgai, stingrai masai, pamazām pievieno cukuru un kuļ, līdz veidojas gaiši dzeltena un gaisīga masa. Iemaisa vaniļu. Pievieno miltus un cepamo pulveri un iemaisa.

  3. Katliņā uzkarsē pienu ar sviestu, līdz sviests ir izkusis un piens sācis burbuļot.

  4. Putojot auksto olu un miltu masu, lēnām tai pievieno karsto piena un sviesta masu.

  5. Gatavo masu lej apaļā vai kantainā ar sviestu ieziestā formā.

  6. Cep 10 minūtes, pārklāj ar foliju un cep vēl 10–15 minūtes vai līdz kūkas viducī iedurts zobu bakstāmais iznāk tīrs un sauss.

  7. Kamēr kūka dziest, lielā bļodā lej saldo krējumu, pievieno cukuru un kuļ, līdz veidojas putukrējums. Kūku pasniedz ar putukrējumu, svaigām ogām vai augļiem (plūmes, nektarīni, āboli, mellenes, zemenes, mango utt.) un pārkaisītu pūdercukuru.