Salauž makarūnus palielos gabalos un pagaidām noliek malā.
Kārtainais deserts ar makarūniem
Sastāvdaļas
-
- 8 gabali Makarūns
-
Krēmam
- 400 ml Putukrējums
- 200 g Maskarpone siers
- 80 g Pūdercukurs
- 1 tējkarote Vaniļas ekstrakts
-
Augļu kārtai
- 200 g Svaigi augļi vai ogas
- 2 ēdamkarotes Cukurs
- 0,5 gabali Citrona sula
- Svaigas piparmētras
-
Dekorēšanai
- 4 gabali Makarūns
Pagatavošana
Bļodā sajauc svaigus, sagrieztus augļus vai ogas ar cukuru un citronu sulu. Ļauj augļiem vai ogām apmēram 10 minūtes nostāvēties, lai tajos iesūcas cukurs un tie kļūst saldāki.
Lielā bļodā samaisa putukrējumu ar maskarpones sieru, pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.
Ņem četras glāzes vai traukus, kas paredzēti desertiem, un pārmaiņus kārto makarūnu gabaliņus, augļu kārtu un maskarpones siera krēmu. Atkārto kārtojumu, līdz glāzes vai bļodiņas ir piepildītas.
Katru glāzi vai trauku dekorē ar svaigām piparmētras lapām, papildu makarūnu, augļa gabaliņu vai ogām.
Vismaz uz stundu ievieto glāzes vai trauciņus ledusskapī, lai kārtojums sastingst.
Makarūnu kārtaino desertu pasniedz labi atdzesētu un izbauda no sirds!