Nomizo, nomazgā un smalki sarīvē kartupeļus, pēc tam kārtīgi nospied sulu. Notīri puravus, sagriez tos ļoti plānos gredzenos un samaisi tos kopā ar kartupeļiem, olām un miltiem. Pievieno visam sāli un piparus. No iegūtās masas pannā ar karstu eļļu uz zemas līdz vidējas uguns cep mazas pankūkas 2–3 minūtes no katras puses. Notecini eļļu uz virtuves papīra dvieļa un noliec tās siltumā, līdz ir izceptas visas pankūkas.
Kartupeļu pankūkas ar puravu un citronu skābo krējumu
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 500 g Kartupeļi
- 200 g Puravi
- 2 Olas
- 80 g Milti
- Sāls
- Pipari
- Eļļa
- Skābais krējums
- 0,5 Rīvēta citrona miza
- Maurloki
Pagatavošana
Nomazgā maurlokus, nokrati lieko ūdeni, sagriez un samaisi tos ar skābo krējumu un citrona miziņu. Pārbaudi garšu un pasniedz krējumu ar pankūkām.