Kartupeļu un kolrābju zupa ar sinepēm

Kartupeļu un kolrābju zupa ar sinepēm image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 35 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 600   g Kartupeļi
    • 800   g Kolrābji
    • 1   Sīpols
    • 2   ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
    • 2   tējkarotes Sinepju sēklas
    • 3   - 4   tējkarotes Sinepes
    • 200   ml Saldais krējums
    •   Sāls
    •   Pipari
    •   Citrona sula

Pagatavošana

  1. Nomizo kartupeļus un kolrābjus (mīkstās kolrābju lapas atliec malā, lai izmantotu vēlāk) un sagriez tos kubiņos. Nomizo un sagriez smalkos kubiņos sīpolu. Apmaisot apcep visu karstā eļļā 2–3 minūtes.

  2. Pievieno sinepju sēklas un 3 tējkarotes sinepju, pēc tam visu nedaudz pasautē. Pārlej pāri buljonu un krējumu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļauj, lai zupa uzvārās, tad nosegtu ar vāku atstāj to gatavoties uz vidējas uguns 20–25 minūtes.

  3. Pa to laiku nomazgā kolrābju lapas, nosusini tās un sagriez tievās strēmelītēs. Zupā pievieno sinepes, sāli un citronu sulu pēc garšas un īsi uzkarsē zupā kolrābju lapu strēmelītes.