Nomizo ķirbi un sagriez to mazākos gabaliņos. Liec uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Apslaki ķirbi ar sojas mērci un eļļu. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 40–45 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts.
Ķirbju biezzupa ar kokosriekstu pienu
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 1 kg Ķirbis
- 2 daiviņas Ķiploki
- 1 gabals Sarkanais sīpols
- 1 gabals Čili pipari
- 1 gabals Ingvers
- 1 ēdamkarote Kokosriekstu eļļa
- 600 ml Kokosriektu piens
- 50 g Zemesrieksti
- 1 gabals Laims
- 1 ēdamkarote Agaves sīrups
- 3 ēdamkarotes Sojas mērce
- Koriandrs
- Sāls
- Saulespuķu eļļa
Pagatavošana
Uzkarsē katlā kokosriekstu eļļu. Pievieno kubiņos sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus un čili piparu. Notīri un sarīvē ingveru un pievieno pārējām sastāvdaļām katlā. Kad dārzeņi ir izcepušies, noņem katlu no uguns. Pievieno izcepto ķirbi un kokosriekstu pienu. Liec to atkal uz lēnas uguns un uzvāri. Ja zupa ir pārāk bieza, pievieno ūdeni.
Pievieno zupai agaves sīrupu, laima sulu un sāli. Visu sablendē vienmērīgā, krēmīgā masā. Dekorē ar piestā sasmalcinātiem riekstiem, koriandra lapām, agaves sīrupu un laimu.