Krāsnī cepta dorada ingvera marinādē ar pikanto spinātu biezeni un kraukšķīgiem sīpolu gredzeniem

Video recepte
Video recepte
Krāsnī cepta dorada ingvera marinādē ar pikanto spinātu biezeni un kraukšķīgiem sīpolu gredzeniem image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:10 h

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 2   gabali Doradas
    • 1   gabals Ingvers
    • 3   - 4   daiviņas Ķiploki
    • 1   - 2   gabali Svaigi čili pipari
    • 2   - 3   paciņas Spināti
    • 400   ml Kokosriektu piens
    • 2   gabali Lielie sīpoli
    • 200   ml Kefīrs
    • 0,5   paciņas Rīvmaize
    • 100   g Kartupeļu ciete
    • 1   gabals Ola
    • 1   paciņa Ķiploku graudiņi
    • 2   ēdamkarotes Karija garšvielas
    • 1   - 2   ēdamkarotes Cukurs
    • 1   buntīte Kinza
    • 1   gabals Laims
    • 1   pudele Augu eļļa

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriež sīpolus apmēram 1 cm biezās ripās un sadala gredzenos. Pārkaisa ar sāli un viegli apmaisa, lai sīpoli mazliet sasulojas.

  2. Nomizo ķiplokus un ingveru, abus smalki sakapā kopā ar čili pipariem. Ar visiem kātiem smalki sakapā kinzu un pievieno pārējam. Piespiež laima sulu, pievieno cukuru un apmaisa.

  3. Zivis pilda ar dārzeņiem un atstāj iemarinēties uz vismaz 20 minūtēm. Pēc tam liek uz ietaukota cepamā papīra un cep krāsnī 180 ºC temperatūrā apmēram 20 minūtes.

  4. Pa to laiku sakuļ kefīru ar olu un sajauc rīvmaizi ar ķiploku garšvielām. Sīpoliem pievieno kukurūzas cieti un apjauc, lai pieķeras.

  5. Sīpolus iemērc kefīrā un pēc tam rīvmaizē. Cep uzkarsētā eļļā zeltaini brūnus, izceļ no eļļas un liek uz papīra dvieļa.

  6. Katliņā lej kokosriekstu pienu, pievieno karija garšvielas un uzvāra. Kad piens labi sajaucies ar garšvielām, pievieno spinātus un izsutina, līdz tie ir krēmīgi. Spinātus kārto uz šķīvja, pasniedz ar zivi un sīpoliem.