Krāsnī cepta laša un saldā kartupeļa gabaliņi ar saldskābo mērci

Krāsnī cepta laša un saldā kartupeļa gabaliņi ar saldskābo mērci image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 40 min

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 200   g Lasis
    • 1   gabals Saldais kartupelis
    • 1   bundža Konservēta kukurūza
    • 2   ēdamkarotes Kečupi
    • 2   ēdamkarotes Sojas mērce
    • 2   ēdamkarotes Ābolu etiķis
    • 2   ēdamkarotes Brūnais cukurs
    • 1   buntīte Lociņi
    • 100   ml Ananāsu sula
    • 1   ēdamkarote Olīveļļa
    • 1   tējkarote Kartupeļu ciete

Pagatavošana

  1. Lasi notīra no ādas un sagriež gabaliņos. Atliek malā bļodiņā.

  2. Saldo kartupeli nomizo, sagriež gabaliņos, liek uz cepešpannas, uzlej olīveļļu un uzber sāli. Liek cepties cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi.

  3. Katliņā ielej ananasu sulu, pievieno kečupu, 1 ēdamkaroti sojas mērces, ābolu etiķi un brūno cukuru. Visu maisot vāra, līdz cukurs izkusis un ir izveidojusies vienmērīga masa.

  4. Atsevišķā bļodiņā kartupeļu cieti sajauc ar nedaudz ūdens un maisa, līdz ciete izkususi. Pievieno klāt mērcei katliņā.

  5. Lasim pievieno 1 ēdamkaroti sojas mērces. Kartupeļus ņem ārā no cepeškrāsns un tiem klāt pievieno lasi. Visu kopā cep 180 ºC temperatūrā aptuveni 10 minūtes.

  6. Kukurūzai nolej ūdeni un to pievieno pagatavotajai mērcei.

  7. Lasi pasniedz ar kartupeļiem, pārlejot mērci un izdekorējot ar sagrieztiem lokiem.