Krāsnī ceptas olas Basku gaumē

Sol&Mar
Sol&Mar
Krāsnī ceptas olas Basku gaumē image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 35 min

Sastāvdaļas

2 Porcijas
    • 4   gabali Olas
    • 3   gabali Paprika
    • 6   gabali Lielie tomāti
    • 3   gabali Ķiploku daiviņas
    • 0,5   gabali Sīpols
    •   Olīveļļa
    •   Sāls un pipari
    •   Kūpinātas paprikas pulveris
    •   Zaļumi
    •   Aitas piena siers ar rozīnēm

Pagatavošana

  1. Sagriez nelielos kubiņos sīpolu un plānās šķēlītēs ķiploku. Līdzīga izmēra gabaliņos sagriez papriku. Vari izmantot arī vienas krāsas papriku, tomēr dažādās krāsas piešķirs gan vairāk garšas, gan vizuāli padarīs ēdienu košāku un interesantāku.

  2. Tomātus sarīvē uz rupjās rīves, lai veidojas biezenis. Uz vidējas liesmas uzkarsē pannu, kas paredzēta arī lietošanai cepeškrāsnī (ja tāda nav pieejama, gatavo ierastajā pannā un pēc tam izmanto cepešpannu) lej tajā olīveļļu un liec sīpolus ar ķiplokiem.

  3. Cep tos kamēr caurspīdīgi un tad pievieno papriku. Dažas minūtes sautē un pievieno apmēram 1 tējkaroti kūpinātās paprikas pulvera un rūpīgi iemaisi, lai tā nepiedeg (piedegot paprika var kļūt rūgta).

  4. Pievieno tomātu biezeni, sāli un piparus, pēc ieskatiem, un ļauj masai sabiezēt. Katrai olai masā izveido nelielu iedobīti un kad visas olas pannā liec to cepties uzkarsētā krāsnī, 200 grādos 10 minūtes.

  5. Pārber ar zaļumiem un rīvētu aitas sieru un pasniedz ar grauzdētas maizes šķēli.

  6. Variācija. Recepti var papildināt ar spāņu klasisko Chorizo desu un/ vai turku zirņiem – sātīgākai maltītei. Chorizo desu nelielos kubiņos var pievienot kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, turku zirņus pirms paprikas.