Burkānus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, apslaka ar eļļu un pārkaisa ar pikanto garšvielu maisījumu. Apmaisa un cep krāsnī 185 ºC temperatūrā apmēram 12–15 minūtes.
Krāsnī ceptu burkānu un fetas siera salāti ar cepta bekona, medus un sinepju vinegreta mērci
Sastāvdaļas
2
Porcijas
-
- 0,5 kg Mazie burkāni
- 2 paciņas Karsti kūpināts bekons
- 1 buntīte Loki
- 1 ēdamkarote Dižonas sinepes
- 1 ēdamkarote Medus
- 1,5 ēdamkarotes Baltvīna etiķis
- 100 ml Olīveļļa
- 0,5 paciņas Fetas siers
- 1 tējkarote Pikanto garšvielu maisījums
- 1 galva Salātlapa "Little Grem"
Pagatavošana
Bļodā liek sinepes, baltvīna etiķi un medu. Kuļ, līdz medus izkusis, turpinot kult, pievieno olīveļļu, līdz veidojas viendabīga mērce.
Bekonu sacep, nosusina liekos taukus uz papīra dvieļa, tad sasmalcina un pievieno mērcei. Lociņus sakapā un arī pievieno mērcei.
Sadrupina fetas sieru un viegli sasmalcina salātlapas.
Mērcei pievieno burkānus, salātlapas un 2/3 fetas siera, labi sajauc un servē bļodā. Dekorē ar atlikušo fetas sieru un pasniedz.