Liec vārīties ūdeni, pievienojot sāli.
Krēmīgais fusilli sacepums
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 500 g "Fusilli" makaroni
- 500 g Ķiršu tomāti dažādās krāsās
- 3 daiviņas Ķiploki
- 1 gabals Čilī pipars
- 50 ml Olīveļļa
- 1 iepakojums Siers "Mascarpone e Gorganzola"
- 3 zariņi Svaigs rozmarīns
- 3 zariņi Svaigs baziliks
- Sāls un pipari
Pagatavošana
Kad tas sāk vārīties ber katlā "Fusilli" makaronus un vāri pēc norādēm uz iepakojuma.
Traukā, kas paredzēts lietošanai cepeškrāsnī (apmēram 28 cm ⌀) ielej olīveļļu, liec sakapātus ķiplokus, rozmarīnu, sakapātu čilli piparu, viegli apmaisi.
Liec līdz 190°C sakarsētā krāsnī un karsē 7-10 minūtes.
Izņem no krāsns, pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un karsē vēl 5-7 minūtes.
Tad pievieno "Gorganzola e Mascarpone" sieru un ļauj tam kļūt mīkstam.
Traukā pievieno izvārītos makaronus, iecilā tos un uz 3 minūtēm ieliek krāsnī.
Pasniedz ar svaiga bazilika lapiņām.