Kruasāns ar kokteiļgarneļu salātiem Ziemeļvalstu gaumē

Video recepte
Video recepte
Kruasāns ar kokteiļgarneļu salātiem Ziemeļvalstu gaumē image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

3 Porcijas
    • 6   gabali Kruasāns
    • 160   g Krēmsiers
    • 1   gabals Romiešu salāti
    • 160   g Garneles
    • 1   gabals Gurķis
    • 1   gabals Selerijas kāts
    • 1   gabals Sarkanais sīpols
    • 3   - 4   ēdamkarotes Majonēzes
    • 1   gabals Citrons
    • 1   ēdamkarote Sinepes
    • 1   buntīte Dilles
    • 1   tējkarote Asās paprikas pulveris
    • 1   - 2   daiviņas Ķiploki
    • 3   gabali Olas
    • 1   ēdamkarote Medus

Pagatavošana

  1. Garneles atkausē, liekot uz nakti ledusskapī, vai ber bļodiņā un aplej ar aukstu ūdeni. Nomaina ūdeni 1–2 reizes, līdz garneles atkusušas, notecina un, viegli piespiežot ar papīra dvieli, nosusina lieko ūdeni.

  2. Vārošā ūdenī liek vārīties olas istabas temperatūrā. Vāra 7–8 minūtes, pēc tam strauji atdzesē ledus ūdenī vai ļoti aukstā ūdenī.

  3. Pagatavo mērci. Ķiploka daiviņas nomizo un sarīvē. Bļodiņā vienmērīgi samaisa majonēzi, sinepes, citronu sulu, rīvētos ķiplokus, šķipsniņu sāls, paprikas pulveri un medu. Dilles notīra no kātiņiem, smalki sakapā un piejauc mērcei.

  4. Gurķi un selerijas kātus sagriež mazos kubiņos. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Sajauc dārzeņus ar garnelēm un mērci. Pēc garšas pievieno sāli, melnos piparus un citronu sulu.

  5. Kruasānus iegriež un ieziež ar krēmsieru, pa virsu liek salātlapas, pāri kārto garneļu salātus un ripiņās sagrieztu olu.