Kukurūzas un kartupeļu čauders ar jūras veltēm un seleriju

Video recepte
Video recepte
Kukurūzas un kartupeļu čauders ar jūras veltēm un seleriju image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 50 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 100   ml Sviests
    • 500   ml Piens
    • 200   ml Saldais krējums
    • 1   ēdamkarote Kviešu milti
    • 150   ml Sausais baltvīns
    • 1   gabals Sīpols
    • 2   daiviņas Ķiploki
    • 3   gabali Sarkanie kartupeļi
    • 2   - 3   gabali Selerijas kāti
    • 150   g Kukurūza
    • 500   g Jūras veltes
    • 1   gabals Citrons
    • 1   - 2   gabali Lauru lapas
    • 1   tējkarote Kaltēts timiāns

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomazgā un sagriež kubiņos.

  2. Sīpolu nomizo un sagriež, ķiplokus sasmalcina, selerijas kātus sagriež.

  3. Katliņā nedaudz sviestā apcep sīpolus un selerijas, pievieno ķiplokus. Pielej baltvīnu, un novāra alkoholu.

  4. Pievieno sviestu, kartupeļus un timiānu, apsautē un pieber kviešu miltus.

  5. Pievieno pienu un saldo krējumu un uzvāra līdz burbulim. Pievieno kukurūzu un vāra, līdz zupa viegli sabiezē, pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.

  6. Pievieno jūras veltes, izsilda, līdz tās gatavas, un pasniedz ar svaigi kapātām selerijas lapām.