Kartupeļus nomazgā un sagriež kubiņos.
Kukurūzas un kartupeļu čauders ar jūras veltēm un seleriju
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 100 ml Sviests
- 500 ml Piens
- 200 ml Saldais krējums
- 1 ēdamkarote Kviešu milti
- 150 ml Sausais baltvīns
- 1 gabals Sīpols
- 2 daiviņas Ķiploki
- 3 gabali Sarkanie kartupeļi
- 2 - 3 gabali Selerijas kāti
- 150 g Kukurūza
- 500 g Jūras veltes
- 1 gabals Citrons
- 1 - 2 gabali Lauru lapas
- 1 tējkarote Kaltēts timiāns
Pagatavošana
Sīpolu nomizo un sagriež, ķiplokus sasmalcina, selerijas kātus sagriež.
Katliņā nedaudz sviestā apcep sīpolus un selerijas, pievieno ķiplokus. Pielej baltvīnu, un novāra alkoholu.
Pievieno sviestu, kartupeļus un timiānu, apsautē un pieber kviešu miltus.
Pievieno pienu un saldo krējumu un uzvāra līdz burbulim. Pievieno kukurūzu un vāra, līdz zupa viegli sabiezē, pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.
Pievieno jūras veltes, izsilda, līdz tās gatavas, un pasniedz ar svaigi kapātām selerijas lapām.