Kvinoja ar bietēm un tofu

Kvinoja ar bietēm un tofu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:30 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 400   g Tofu
    • 2   ēdamkarotes Saulespuķu eļļa
    • 125   g Kvinoja
    • 1   Sīpols
    • 500   g Bietes
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 0,5   tējkarotes Kanēlis
    • 0,25   tējkarotes Krustnagliņas
    • 1   L Dārzeņu buljons
    • 6   - 8   zariņi Baziliks

Pagatavošana

  1. Notecini tofu un sagriez plānās strēmelītēs. Pārlej tās ar 3 ēdamkarotēm sojas mērces. Pēc tam apcep tās karstā eļļā 2 minūtes no katras puses. Izņem tofu no pannas un noliec malā.

  2. Sietā ar karstu ūdeni rūpīgi noskalo kvinoju, pēc tam notecini to. Nomizo un sagriez sīpolu kubiņos. Nomizo un sarīvē sarkanās bietes. Tās kopā ar sīpolu apcep karstos taukos 3 minūtes. Pievieno kvinoju, apcep 1 minūti, tad pieliec klāt sāli, piparus, kanēli un krustnagliņas. Pielej buljonu un ļauj visam uzvārīties un, nosegtam ar vāku, vārīties 15 minūtes. Pēc tam noņem katlu no plīts un ļauj ēdienam piebriest vēl apmēram 10 minūtes.

  3. Nomazgā baziliku, nokrati no tā lieko ūdeni un sagriez tā lapiņas strēmelītēs. Pievieno laima sulu, sojas mērci, kanēli un krustnagliņas pēc garšas un nedaudz uzsildi iepriekš apcepto tofu. Pasniedz, garnējot ar baziliku.