Lēcu dāls ar rīsiem

Lēcu dāls ar rīsiem image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1:10 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 250   g Lēca
    • 425   g Saldais kartupelis
    • 500   ml Kokosriektu piens
    • 300   g Sīpols
    • 2   daiviņas Ķiploki
    • 70   g Tomātu pasta
    • 200   g Jasmīna rīsi
    • 2   ēdamkarotes Karija maisījums
    • 1   ēdamkarote Asās paprikas pulveris
    • 400   g Tomāti
    • 250   ml Ūdens
    •   buntītes Loki
    •   Eļļa
    •   Sāls un pipari

Pagatavošana

  1. Sīpolus, saldos kartupeļus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos.

  2. Sakarsētā pannā nelielā daudzumā eļļas liek cepties sīpolus. Pievieno šķipsnu sāls un cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un saldos kartupeļus, nedaudz apcep.

  3. Pievieno garšvielu maisījumu un asās paprikas pulveri, izmaisa. Pievieno tomātu pastu, kārtīgi izmaisa un apcep apmēram 3–5 minūtes, līdz tā kļūst nedaudz tumšāka.

  4. Pievieno lēcas, ūdeni un smalcinātos tomātus. Samazina uguni, uzliek vāku un ļauj 10 minūtes sautēties.

  5. Pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa un atstāj vēl uz 20 minūtēm sautēties. Pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams.

  6. Atsevišķā katlā ieber rīsus un skalo tos zem auksta ūdens līdz brīdim, kad ūdens kļuvis tīrs.

  7. Rīsus liek vārīties proporcijā ar ūdeni 1:2. Pievieno sāli un vāra 10 minūtes. Nokāš.

  8. Kad dāls gatavs, pasniedz to kopā ar siltiem rīsiem. Dekorē ar smalki sagrieztiem lokiem.