Pagatavošana
- Sīpolus, saldos kartupeļus un ķiplokus nomizo un sagriež mazos gabalos.
- Sakarsētā pannā nelielā daudzumā eļļas liek cepties sīpolus. Pievieno šķipsnu sāls un cep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus un saldos kartupeļus, nedaudz apcep.
- Pievieno garšvielu maisījumu un asās paprikas pulveri, izmaisa. Pievieno tomātu pastu, kārtīgi izmaisa un apcep apmēram 3–5 minūtes, līdz tā kļūst nedaudz tumšāka.
- Pievieno lēcas, ūdeni un smalcinātos tomātus. Samazina uguni, uzliek vāku un ļauj 10 minūtes sautēties.
- Pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa un atstāj vēl uz 20 minūtēm sautēties. Pievieno sāli un piparus, ja nepieciešams.
- Atsevišķā katlā ieber rīsus un skalo tos zem auksta ūdens līdz brīdim, kad ūdens kļuvis tīrs.
- Rīsus liek vārīties proporcijā ar ūdeni 1:2. Pievieno sāli un vāra 10 minūtes. Nokāš.
- Kad dāls gatavs, pasniedz to kopā ar siltiem rīsiem. Dekorē ar smalki sagrieztiem lokiem.