Lēcu kotletes

Lēcu kotletes image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 50 min

Sastāvdaļas

8 Porcijas
    • 200   g Lēca
    •   Olīveļļa
    • 1   gabals Sīpols
    • 2   daiviņas Ķiploki
    • 120   g Burkāni
    • 120   g Šampinjoni
    • 1   sauja Pētersīļi
    •   Sāls un pipari
    • 1   tējkarote Asās paprikas pulveris
    • 1   tējkarote Dižonas sinepes
    • 1   gabals Citrons
    • 80   g Rīvmaize
    • 1   gabals Ola

Pagatavošana

  1. Rūpīgi izskalo lēcas tekošā ūdenī, ieber katlā ar ūdeni un vāri tās uz nelielas liesmas apmēram 20 minūtes. Nokās un ļauj tām atdzist. Tikmēr pannā 3 minūtes eļļā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Pievieno tiem sasmalcinātus ķiplokus, samaisi un kotlešu masai pievieno arī sagrieztus nomizotus burkānus. Cep 10 minūtes, visu regulāri apmaisot. Pēc tam maisījumu pārliec citā traukā. Uz pannas 5 minūtes apcep sasmalcinātus šampinjonus. Blenderī ieliec pusi atdzesēto lēcu, apceptos šampinjonus, pētersīļus, sāli, melnos piparus, malto papriku, sinepes un citronu sulu, sajauc visu kopā. Iegūto masu ar rokām sajauc ar atlikušajām vārītajām lēcām, sakultu olu un rīvmaizi. Ar ieeļļotām rokām veido apaļas kotletes, kuras no abām pusēm nedaudz apkaisi ar rīvmaizi. Cep kotletes olīveļļā 3–4 minūtes no abām pusēm.

  2. Lēcu kotletes vari pasniegt burgermaizītē ar salātiem, sinepēm, sīpoliem, tomātiem, avokado, gurķiem un jogurtu. Vari tās pasniegt arī ar kartupeļiem, dārzeņu salātiem vai atsevišķi ar dažādām mērcēm vai humosu.

  3. Padoms: mīklu vari pagatavot iepriekš un 2–3 dienas uzglabāt hermētiskā traukā ledusskapī.