Brūnās lēcas liek vārīties pēc norādījumiem uz iepakojuma.
Lēcu un krāsnī ceptu tomātu salāti ar rukolas pesto
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 200 g Brūnās lēcas
- 500 g Dažādi tomāti
- 200 g Rukola
- 150 ml Olīveļļa
- 1 gabals Citrons
- 1 - 2 daiviņas Ķiploki
- 1 gabals Sarkanais sīpols
- 0,25 tējkarotes Oregano
- 0,25 tējkarotes Majorāns
- 0,25 tējkarotes Baziliks
- 0,5 tējkarotes Melnie pipari
- 0,5 tējkarotes Malta asā paprika
- 1 ēdamkarote Cukurs
- 60 g Indijas rieksti
- 40 g Cietais siers
Pagatavošana
Kamēr lēcas vārās, tomātus sagriež un pārkaisa ar garšvielām – oregano, majorānu, baziliku un melnajiem pipariem. Mazliet pārber arī sāli. Liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā uz apmēram 15 minūtēm.
Indijas riekstus apcep krāsnī zeltainu brūnus, 180 ºC temperatūrā to var panākt 5–8 minūtēs.
Ķiplokus un sarkano sīpolu nomizo un sakapā smalkāk. Virtuves kombainā liek pusi rukolas, sīpolus, ķiplokus un maltu aso papriku. Piespiež citronu sulu, pievieno olīveļļu, riekstus un mazliet sāls un kuļ līdz vienmērīgai masai. Ja nav virtuves kombaina, var izmantot piestu, rokas vai parasto blenderi.
Sajauc kopā lēcas ar atlikušo rukolu, daļu pesto un tomātiem. Kārto salātus uz šķīvja un pa virsu bagātīgi pievieno vēl pesto.