Liellopa filejas steika tartars

Liellopa filejas steika tartars image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 30 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 200   g Liellopa filejas steiks
    • 1   - 2   gabali Maizes šķēle
    • 1   gabals Sīpols
    • 1   gabals Marinēti gurķi
    •   Asās paprikas pulveris
    • 1   ēdamkarote Dižonas sinepes “Duc De Coeur”
    • 1   tējkarote Vorčesteras mērce
    •   Jūras sāls
    •   pipari
    •   Augu eļļa
    • 4   gabali Kartupeļi
    • 4   gabali Olu dzeltenumi
    •   Pētersīļi
    •   Siers “Grana Padano Lovilio”

Pagatavošana

  1. Nomazgātu un nosusinātu steiku sagriez mazākos gabalos un smalki samal gaļas mašīnā. Lai izspiestu visu gaļu no gaļas mašīnas, beigās ievieto maizes šķēli.

  2. Smalki sagriez pusi sīpola un 1 konservētu gurķi un pievieno gaļai. Pēc tam pieliec klāt maltu aso papriku, 1 ēdamkaroti Dižonas sinepju, 1 tējkaroti Vorčesteras mērces, sāli un melnos piparus. Visu rūpīgi samaisi, lai apvienotu visas sastāvdaļas. Ieliec steika tartaru ledusskapī uz 15 minūtēm.

  3. Tikmēr pannā uzkarsē lielāku daudzumu saulespuķu eļļas. Nomazgātus un nemizotus kartupeļus sagriez plānās (apmēram 2 mm) šķēlēs. Liec kartupeļus pannā un cep kraukšķīgus no abām pusēm. No pannas tos liec uz papīra dvieļa, lai noņemtu liekos taukus, pēc tam uzber sāli.

  4. Iespied steika tartaru apaļā veidnē. Ar nelielu karotīti izveido iedobi vidū, kurā ieliec olu dzeltenumu. Uzmanīgi noņem veidni. Pasniedz steika tartaru ar kraukšķīgiem kartupeļiem, pārkaisi ar sasmalcinātiem svaigiem pētersīļiem un “Grana Padano” siera skaidiņām.