Ja izmatosi saldēto kārtaino mīklu izņem to no saldētavas, lai atlaidinātu. No ledusskapja izņem arī liellopu, lai tas pirms cepšanas ieņem istabas temperatūru (apmēram 30 min).
Liellopa medaljoni Velingtona gaumē
Sastāvdaļas
-
- 380 g Liellopa gaļas medaljoni
- 1 ēdamkarote Eļļa
- Sāls un pipari
- 2 ēdamkarotes Dižonas sinepes
- 4 šķēles Prosciutto
- 200 g Kārtainā mīkla
- 1 gabals Ola
-
Sēņu masa
- 2 ēdamkarotes Sviests
- 230 g Sēnes
- 1 gabals Šalotes sīpols
- 5 zariņi Svaigs timiāns
- 60 ml Sausais baltvīns
Pagatavošana
Liellopa medaljonus nosusina ar papīra dvieli, uzpilini nedaudz eļļas un uzber sāli un apcep no visām pusēm uzkarsētā pannā, lai aizveras gaļas poras. Tad kad gaļa apcepta, tajā pat pannā pievieno smalki sakapātas (vai viegli sablenderētas) sēnes un sīpolus, cep kamēr iztvaikojis viss mitrums.
Tad pievieno timiāna zariņus (tos pēc cepšanas izņem no masas) un baltvīnu un uz nelielas liesmas ļauj iztvaikot alkoholam. Pēc garšas pievieno sāli un/vai piparus.
Uz pārtikas plēves izklāj 2 šķēles Prosciutto un virsū liec pusi no sēņu masas, sev tuvākajā malā pa vidu liec apcepto liellopu, kas bagātīgi apsmērēts ar Dižonas sinepēm un ietin to, lai sēnes un prosciutto būtu visapkārt gaļas gabalam.
Tad šo sainīti ietin nedaudz izrullētā kārtainajā mīklā un kārtīgi aizspied jebkuras potenciālās plīsumu vietas, lai visas garšas paliek iekšpusē.
Atdzesē pagatavotos velingtonus saldētavā, apmēram 25-30 minūtes. Pēc tam apsmērē tos ar olu, uzber sāli un liec cepties 200 grādos apmēram 20-30 minūtes, kamēr mīkla kļuvusi zeltaini brūna.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni, viegli apceptiem sparģeļiem, blanšētiem brokoļiem vai citiem dārzeņiem pēc izvēles.