Īsi pirms cepšanas liellopu filejas steikus pārkaisa ar sāli un pipariem. Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno tai ķiploka daiviņas un rozmarīna zariņus. Liellopu filejas steikus liek pannā un no katras puses apcep 3–5 minūtes – atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes. Noņem ķiplokus un rozmarīnu. Ietin steikus alumīnija folijā un ļauj tiem nostāvēties līdz pasniegšanas brīdim. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādu temperatūrai.
Liellopu filejas steiks ar pupiņām, riekstu kraukšķi un kartupeļu kroketēm
Sastāvdaļas
-
- 4 gabali Liellopa filejas steiks
- 2 ēdamkarotes Olīveļļa
- 2 daiviņas Ķiploki
- 4 zariņi Svaigs rozmarīns
- Sāls un pipari
-
Riekstu kraukšķiem
- 50 g Sasmalcināti lazdu rieksti
- 100 g Kapāti rieksti
- 4 šķēles Tostermaize
- 2 gabali Olas
- Sāls un pipari
-
Zaļajām pupiņām
- 400 g Zaļās pupiņas
- Sāls
-
Dekorēšanai
- 8 šķēles Itāļu Parmas šķiņķis
- Kartupeļu kroketes
Pagatavošana
Tostermaizes šķēles sagriež mazos kubiņos, liek bļodā ar olu un riekstiem, samaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Sadala četrās porcijās. Saspiežot izveido plakanas ripiņas un novieto ar cepampapīru izklātā cepamajā plātī. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī kopā ar kartupeļu kroketēm. Ripiņas cep 5–10 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas. Kartupeļu kroketes cep kopumā 30–40 minūtes.
Zaļās pupiņas apmēram 4–5 minūtes blanšē viegli sālītā ūdenī, līdz tās kļūst mīkstas. Pēc tam nokāš un noliek malā.
Pannā ar nepiedegošu pārklājumu uz vidējas uguns nelielā daudzumā eļļas no abām pusēm apcep itāļu svaigo Parmas šķiņķi, līdz tas kļūst kraukšķīgs.
Liek katrā šķīvī vienu liellopu filejas steiku. Katru steiku dekorē ar riekstu kraukšķi un apceptu šķiņķa strēmelīti. Zaļās pupiņas izkārto ap filejas steikiem. Pasniedz ar kartupeļu kroketēm, kas izkārtoti blakus pupiņām.