Mājas burgers ar cūkgaļu

Mājas burgers ar cūkgaļu image
Sarežģītība Vidēji grūti
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 4 h

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 1   kg Cūkgaļas karbonāde bez kaula
    • 1   ēdamkarote “Belbake” niedru cukurs
    • 1   ēdamkarote Saldā paprika
    • 2   ēdamkarotes “Duc de Coeur” graudainās sinepes
    •   "Kania" jūras sāls
    •   "Kania" melnie pipari
    •   "Primadonna" olīveļļa
    • 5   daiviņas Ķiploki
    • 100   ml Augu eļļa
    • 50   g "Pikok" angļu bekons
    • 1   gabals Sarkanais sīpols
    • 50   g Burkāni
    • 50   g Selerija
    • 50   g Selerijas kāti
    • 1   gabals Asā paprika
    • 2   ēdamkarotes Tomātu biezenis
    • 100   g "Mikado" maigais ketčups
    • 20   g Medus
    • 1   ēdamkarote grila garšviela “Mikado”
    •   Timiāns
    • 200   ml Dārzeņu buljons
    • 8   gabali Burgeru maizītes
    • 200   g Spināti
    • 200   g Skābēti kāposti
    • 4   gabali Marinēti gurķi

Pagatavošana

  1. Nomazgātu un nosusinātu cūkas kakla karbonādi ievieto cepešpannā, kurā vēlāk to cepsi. Pievieno niedru cukuru, malto papriku, sinepes, sāli, melnos piparus, olīveļļu un 1 saspiestu ķiploka daiviņu. Rūpīgi iemasē visu gaļā un atstāj 24 stundas marinēties ledusskapī.

  2. Marinēto gaļu aplej ar 250 ml auksta ūdens un cep zem vāka līdz 130° C uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 3,5–4 stundas līdz gaļa sāk sadalīties.

  3. Tikmēr pagatavo barbekjū mērci. Uzkarsētā katlā pievieno augu eļļu, smalki sagrieztu bekonu un sautē līdz zeltainai krāsai. Pievieno rupji sagrieztu sarkano sīpolu, burkānu, selerijas sakni un kātus, ripiņās sagrieztu aso piparu un sagrieztas 4 ķiploka daiviņas. Cep līdz sastāvdaļas kļūst mīkstas un pēc tam pievieno tomātu biezeni, kečupu, medu, grila garšvielas un svaigu timiānu. Pārlej ar buljonu, sāli, garšvielām un vāri visu uz nelielas liesmas. Pēc tam visu sablendē.

  4. Izcepto gaļu ievieto bļodā un ļauj tai atdzist. Ar dakšu vai rokām saplēs gaļu gabaliņos un sajauc ar sagatavoto barbekjū mērci (daļu no mērces atliec vēlākam laikam).

  5. Pārgriez burgermaizītes un apcep uzkarsētā pannā ar nelielu daudzumu augu eļļas. Uz apakšējās maizītes liec dažas nomazgātas un nosusinātas spinātu lapas, tad skābētus kāpostus, gaļu ar barbekjū mērci un sagrieztus gurķus. Pēc tam uzliec virsū maizītes otru pusi. Atlikušo barbekjū mērci pasniedz atsevišķā traukā.