Pagatavošana
- Ar blenderi vai piestā pulverī sasmalcini kaltētās sēnes. Makaronus vāri sālsūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokās tos un apslaki ar olīveļļu. Sagrieztus ķiplokus viegli apcep olīveļļā uz ne pārāk karstas pannas. Pievieno biezos kubiņos sagrieztus puravus, pēc tam samazini uguni. Sajauc visu kopā. Pievieno un viegli apcep piparus.
- Pievieno krējumu un sēņu pulveri. Maisi; kad parādās pirmie burbulīši, vāri vēl apmēram 5 minūtes, laiku pa laikam maisot.
- Pievieno dzērvenes, rīvētu citrona miziņu un rozmarīnu. Sajauc visu kopā. Pielej ūdeni un iztvaicē to. Kad mērce sabiezē, pievieno maskarpones sieru un noņem mērci no uguns. Izņem rozmarīna zariņus.
- Izvārītos un nokāstos makaronus pārliec pannā un rūpīgi samaisi, lai tie sajauktos ar mērci. Makaronu porciju liec uz šķīvja un dekorē ar bazilika lapām. Virsū uzrīvē citrona miziņu. Tieši pirms pasniegšanas porciju apslaki ar citronu sulu.