Ar blenderi vai piestā pulverī sasmalcini kaltētās sēnes. Makaronus vāri sālsūdenī saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma. Nokās tos un apslaki ar olīveļļu. Sagrieztus ķiplokus viegli apcep olīveļļā uz ne pārāk karstas pannas. Pievieno biezos kubiņos sagrieztus puravus, pēc tam samazini uguni. Sajauc visu kopā. Pievieno un viegli apcep piparus.
Makaroni ar sēņu mērci
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 200 g Tagliatelle makaroni
- 2 daiviņas Ķiploki
- 40 g Puravi
- 2 ēdamkarotes Maskarpone siers
- 200 ml Skābais krējums
- 10 g Kaltētas sēnes
- 10 ml Ūdens
- 1 ēdamkarote Žāvētas dzērvenes
- Citrona miziņa
- Citrona sula
- 2 zariņi Rozmarīns
- Sāls un pipari
- Olīveļļa
- Svaigs baziliks
Pagatavošana
Pievieno krējumu un sēņu pulveri. Maisi; kad parādās pirmie burbulīši, vāri vēl apmēram 5 minūtes, laiku pa laikam maisot.
Pievieno dzērvenes, rīvētu citrona miziņu un rozmarīnu. Sajauc visu kopā. Pielej ūdeni un iztvaicē to. Kad mērce sabiezē, pievieno maskarpones sieru un noņem mērci no uguns. Izņem rozmarīna zariņus.
Izvārītos un nokāstos makaronus pārliec pannā un rūpīgi samaisi, lai tie sajauktos ar mērci. Makaronu porciju liec uz šķīvja un dekorē ar bazilika lapām. Virsū uzrīvē citrona miziņu. Tieši pirms pasniegšanas porciju apslaki ar citronu sulu.