Makaroni ar svaigu tomātu salsas mērci

Makaroni ar svaigu tomātu salsas mērci image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 20 min

Sastāvdaļas

4 Porcijas
    • 500   g Makaroni
    • 1   kg Tomāts
    • 1   buntīte Sīpolloki
    •   Baziliks
    • 4   ēdamkarotes Olīveļļa
    •   Sāls
    •   Pipari
    • 1   - 2   tējkarotes Balzamiko etiķis
    • 150   g Kazas siers

Pagatavošana

  1. Vāri makaronus verdošā sālsūdenī saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.

  2. Pa to laiku nomazgā tomātus, pārgriez tos uz pusēm, izņem sēklas un sagriez mazos kubiņos. Nomizo sīpollokus un sagriez tos plānos gredzenos. Nomazgā baziliku, nokrati no tā lieko ūdeni un smalki sakapā. Sajauc to ar tomātiem, sīpolu gredzeniem un olīveļļu. Pievieno sāli, piparus un etiķi pēc garšas.

  3. Nokās un notecini makaronus. Samaisi tos ar salsas mērci un sadali porcijās. Sadali kazas sieru mazos gabaliņos un liec virsū makaroniem.