Vāri makaronus verdošā sālsūdenī saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma.
Makaroni ar svaigu tomātu salsas mērci
Sastāvdaļas
4
Porcijas
-
- 500 g Makaroni
- 1 kg Tomāts
- 1 buntīte Sīpolloki
- Baziliks
- 4 ēdamkarotes Olīveļļa
- Sāls
- Pipari
- 1 - 2 tējkarotes Balzamiko etiķis
- 150 g Kazas siers
Pagatavošana
Pa to laiku nomazgā tomātus, pārgriez tos uz pusēm, izņem sēklas un sagriez mazos kubiņos. Nomizo sīpollokus un sagriez tos plānos gredzenos. Nomazgā baziliku, nokrati no tā lieko ūdeni un smalki sakapā. Sajauc to ar tomātiem, sīpolu gredzeniem un olīveļļu. Pievieno sāli, piparus un etiķi pēc garšas.
Nokās un notecini makaronus. Samaisi tos ar salsas mērci un sadali porcijās. Sadali kazas sieru mazos gabaliņos un liec virsū makaroniem.