Mandeļu bezē

Mandeļu bezē image
Sarežģītība Viegli
Pagatavošana 0 min
Gatavošana 1 h

Sastāvdaļas

6 Porcijas
    • 130   g Mandeles
    • 2   gabali Olu baltums
    • 130   g Pūdercukurs
    • 300   g Zemenes
    • 300   ml Putukrējums
    •   zariņi Citronmelisa

Pagatavošana

  1. Mandeles liek 160 °C cepeškrāsnī un apm. 10 minūtes grauzdē, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Ļauj atdzist un rupji sakapā.

  2. Bezē pagatavošanai saputo olu baltumu līdz stingrai konsistencei. Pamazām pievieno pūdercukuru un maisa, līdz izveidojas spīdīga, gluda masa. Iecilā mandeles.

  3. Ar cepampapīru izklātā plātī izveido no bezē masas divus vienāda lieluma riņķus (diametrs apm. 20 cm).

  4. Bezē apdedzina ar flambēšanas degli, līdz tas iegūst zeltaini brūnu krāsu, un apm. 40 minūtes cep cepeškrāsnī 80–100 °C temperatūrā (gaisa cirkulācijas režīmā). Ļauj atdzist un uzmanīgi atdala no cepampapīra.

  5. Vienu no bezē izdekorē ar zemeņu pusītēm, putukrējumu un nedaudz citronmelisas. Otru bezē salauž gabaliņos un pārkaisa virs pirmā.